Jak připravit horkou čokoládu s čagou
Spojením sibiřské funkční houby čaga s kakaem vznikne silný nápoj, který navíc skvěle chutná. Čaga je naší ochranou a dodává celkovou sílu k životu. Vrací do života světlo a její energie přináší štěstí.
Kakao obsahuje antioxidanty a používalo se k ceremoniálnímu pití již od dob mayské civilizace. Abychom získali maximální benefit, musíme ale použít přírodní nepražený kakaový prášek, v obchodech často označovaný jako raw kakao prášek.
Ingredience pro 2 osoby
- 300 ml vody
- půl odměrky extraktu z čagy od Chaganela
- 200 ml mandlového mléka nebo 200 ml plnotučného mléka
- vanilkový extrakt, med nebo stévie na dochucení
Recept
- Začneme přípravou čaje z čagy
- Nejrychlejší příprava je s použitím čagového extraktu v prášku od Chaganela
- Na přípravu nápoje pro 2 osoby použijeme půl odměrky extraktu a zalijeme 300 ml horké vody, nejlépe o teplotě kolem 80 stupňů Celsia
- Poté vše dobře promícháme.
- Příprava čokolády
- V menším hrnci si mezitím pomalu na mírném plamenu ohřejeme mléko
- My použijeme 200 ml mandlového mléka, ale dá se nahradit 200 ml plnotučného mléka nebo 50 ml tučné smetany
- Přidáme 2 čajové lžičky kakaa, trochu skořice a špetku soli
- Přilejeme připravený čaj z chagy a vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
- Můžeme přidat kapku vanilkového extraktu, stévie nebo dochutit lžičkou medu
- Nakonec přelijeme do hrnku a ozdobíme skořicí nebo kakaem
Náš tip pro vás
Dobrou chuť